Groningen
 
 
  Mijn verhaal
 

De eerste 30 jaar van mijn leven was het eigenlijk nooit echt bij me opgekomen om iets met fotografie te doen. Het bleef beperkt tot de doorsnee vakantieshot gemaakt met een bijna wegwerpcamera. Pas toen ik op vakantie ging naar Bonaire ergens rond het millenium besloot ik een spiegelreflex camera aan te schaffen, een Konica minolta. Deze lag echter buiten de vakanties om voor het merendeel in de kast. Om toch meer inzicht te krijgen in de reflex besloot ik een basiscursus fotografie te volgen in ons dorpshuis (Kolham).

 

Eind  2005 moest het dan toch maar gebeuren, de Canon EOS 300D! De 1e betaalbare digitale spiegelreflex camera was inclusief kit-lens en ik had er ook nog een 80-200 lens voor weinig bijgekocht. Was helemaal in de wolken met mijn aankoop en zodra ik ergens een gaatje vond ging ik op pad om plaatjes te schieten. Na verloop van tijd liep ik toch tegen de beperkingen aan van dit toestel mede omdat ik me intussen nog een 100-400 L IS lens had gekocht, body en lens pasten niet echt bij elkaar. Ik besloot eind 2006 de 30D te kopen tesamen met de 100mm 2.8 macro en een 17-40mm 4L van Canon. Een leuke stap vooruit qua materiaal. Door nog een cursus te volgen en veel boeken en vakbladen te lezen ben ik een hoop wijzer geworden.

 

De volgende stap die ik wil maken is me verder verdiepen in de natuurfotografie. Ik merk dat mijn passie daar ligt. Vogels en wild trekken me erg aan en wil deze dan ook het komende jaar beter leren te fotograferen. Denk hierbij aan camouflagemateriaal en dan wachten tot het wild bij mij komt. Heb alleen nog wel veel te leren op het gebied van gedrag en leefwijze van deze dieren. Zo sla ik 2 vliegen in 1 klap, leer de natuur beter kennen en breng, als het goed is, de kwaliteit van mijn foto's op een hoger niveau.

 

Hou jullie op de hoogte,

Gr. Peter

Peter Wollinga
Naam: Peter Wollinga
Geboren: 7 maart 1970
Woonplaats:

Groningen

Hobby's: Voetbal, tennis, squash, Marieke
Werk:

Argos Engineering bv

 

 
 
 
 
 
      © Copyright Peter Wollinga 2008